Radical Grup

Locatii Husi

magazin online radical

Top 3 tipuri de garduri pentru casa ta.

Daca casa este gata si nu ai inspirație la construirea unui gard si ai nevoie de documentație noi te putem ajuta. Te întrebi daca ai nevoie de autorizație de construcție pentru a construi un gard, atunci răspunsul este da. Legislația din România prevede obținerea unei autorizație de ridicare a gardului chiar daca nu are fundație. Deci cel mai important lucru este de a obține o autorizație pentru acest proiect.

In acest tutorial noi vom folosi 3 tipuri de materiale din care iți poți construi un gard. In funcție de bugetul tău iți vei alege ce material dorești ca sa îl folosești in proiectul tău.

Cel mai folosit material pentru construcția unui gard este lemnul. El este folosit de multi ani si este foarte elegant. Acest material este foarte ușor de folosit si nu o sa ai dificultăți atunci când începi un proiect cu acest material. Nu contează daca ești amator deoarece lemnul este foarte ușor de folosit si pentru începători. Singura problema a gardului de lemn este tratarea. Umezeala si razele solare iți poate afecta lemnul si de aceea trebuie tratat cu grija pentru a rezista mai mult timp

 

Următorul material ales de noi pentru a construi un gard este fierul forjat. Aceste garduri oferă o elegantă clasica si sunt foarte rezistente. Gardurile din metal se vor potrivi perfect cu orice stil de casa ai construit. Construirea gardurilor din metal necesita o mare experienta, dar nu este imposibil de realizat daca urmărești acest tutorial.

 

Ultimul material ales de meșterii noștri sunt gardurile din beton. Acest material este foarte rezistent dar destul de dificil atunci când vine vorba de construcția lui. Acest proiect poate dura câteva zile bune deoarece este destul de complicat de realizat. Dar daca vrei sa ai un gard foarte rezistent si sa dureze multi ani, poți alege acest tip de material pentru gardul tău.

 

Acum sa vorbim si despre construcția gardurilor si pașii pe care trebuie sa ii urmezi atunci când te apuci de acest proiect.

Gardurile din beton si fier forjat

Urmărește acești pași pentru a avea gardul perfect din beton si fier forjat:

 • Pentru început trebuie sa sapi fundația. (60cm adâncime si 50 cm lungime)
 • Acum alienează si prinde in beton stâlpii din fier
 • Toarnă betonul
 • Betonul se va întări într-o zi iar după acest lucru trebuie sa torni fundația gardului deasupra primului strat de beton
 • După uscare se poate decofra fundația
 • După ce ai realizat decofrarea se prind panourile de fier forjat pe stâlpi
 • La final se vopsește si se fac retușări

Gardurile din lemn

Urmărește acești pași pentru a avea gardul perfect din lemn:

 • Primul lucru pe care trebuie sa îl faci este de a trasa locul si de a înfige cate un țăruș la 1.5 m distanta intre ele. Leagă o sfoara intre ele pentru a ghida poziția stâlpilor de susținere. Foarte important este distanta dintre stâlpi, trebuie sa o menții egala.
 • Bucata de lemn care este introdusa in sol trebuie sa fie tratata neapărat cu o soluție speciala.
 • Următorul lucru trebuie fixat traversa cu șuruburi. Se va face acestu lucru pentru fiecare traversa inferioara si superioara.
 • Se montează scândurile in traverse cu ajutorul cuielor sau a șuruburilor, se folosește un distanțier pentru a fi egale.
Pentru a cumpără aceste materiale vizitați magazinul RadicalGrup.