Radical Grup

Locatii Husi

magazin online radical

O casa ecologica

casa ecologicaConceptul de casa ecologica este intalnit tot mai des, acum avem posibilitatea sa nu mai poluam mediu si sa construim tot ce ne trebuie cu ajutorul materialelor naturale. Problema poluarii este una globala care afecteaza mediul inconjurator, poluarea porneste de la materiale de constructii pana la izolatii si decoratiuni . Noi va vom prezenta pe scurt materialele de bricolaj ecologice folosite pentru a construi o casa ecologica.

O casa ecologica, un pericol mai putin pentru mediu

O casa ecologica este o locuinta traditionala care poate pastra caldura iarna iar vara poate sa aduca prospetime si o temperatura adecvata, aerul se reimprospateaza fara a fi nevoie de un sistem de ventilatie.

Tot mai des intalnim case cu schelet de lemn, cu stiluri clasice dar si cu stiluri contemporane deoarece lemnul este disponibil si regenerabil. Lemnul inca mai marcheaza exteriorul caselor sau cabanelor de munte si nu numai. In continuare va vom da doua exemplare de produse din noua generatie pe care orice constructor de case le foloseste.

Lemnul retificat, acest tip de lemn este unul rezistent si mai stabil, deoarece este supus la o temperatura de 240 C in cuptoarele speciale si nu exista adaosuri de produse chimice. Caracteristicile sunt inbunatatie vizibl la dimensiuni, totodata ii creste rezistenta la umiditatea din aer si o crestere a rezistentei la degradarea biologica. Intrebuintarile sun variabile: elemente de tamplarie exterioare, scanduri de protectie etc.

Un alt tip de exemplar este panoul izolator din fibre de lemn, care este alcatuit din 100% fibre de lemn care asigura o izolatie termica naturala, panoul izolator din fibre de lemn regleaza variatiile de temperatura si favorizeaza climatizarea locuintelor. Este folosit in special caselor cu schelet de lemn utilizat la izolatii interioare precum si la acoperisuri.

In momentul de fata majoritatea constructorilor au un nou interese in preocuparile ecologice si au inceput sa foloseasca diferite fibre vegetale dar si animale pentru a construi o casa ecologica. Cea mai intalnita planta lemnoasa si rustica este canepa, alcatuita din fibre, seminte si lemnul tulpinii facand aceasta planta perfecta pentru a fi folosita in industria constructorilor. Doar fibrele si lemnul tulpinii sunt folosite, ele sunt strivite si se obtine un amestec de 30% fibre si 70% lemn, facand canepa folosita pentru numeroase intrebuintari cum ar fi: filere izolatoare, filere pentru schelete din lemn etc. Datorita proprietatile canepei o face daunatoare pentru rozatoare si neiritanta pentru pielea utilizatorului.

O alta planta sau mai bine zis plante pe care constructorii le folosesc sunt paiele. Paiele sunt deseuri agricole, mai precis tulpinile lungi si goale a plantelor cerearliere(ovaz, grau , orz ,orez). Paielor li se da forma de snopi apoi sunt folosite pentru a umple scheletul de lemn al casei. Daca o casa este bine conceputa si construita corespunzator aceasta va fi extrem de rezistenta. Totodata acesti snopi sunt acoperiti prin ungere de var sau prin asamblarea unor scanduri pentru a preveni animale sa isi faca ciubuil in snopi.

Cel mai eficent bricolaj ecologic oferit de animale este lana de oaie deoarece este folosita ca un izolant interior pentru pereti. Cu o greutate foarte mica si cu o elasticitate foarte mare, lana de oaie este recomandata deoarece are o capacitate de a abosrbi umiditatea pana la 35% si totodata isi pastreaza proprietatile de izolatoare. Un alt beneficiul cu care vine lana de oaie este acela de a regla umiditatea din aerul interior si actioneaza ca o climatizare naturala. Este neiritanta pentru piele si caile respiratorie si este foarte simplu de aplicat.