Radical Grup

Locatii Husi

magazin online radical

Cum se face turnarea unei placi de beton.

Vom scrie un articol despre turnarea unei placi de beton si uneltele necesare pentru a face acest proiect. Placile de beton turnate servesc la acoperirea solului dintr-un garaj , pivnita etc. In functie de solul pe care lucrati grosimea placilor de beton difera. De exemplu pe un sol ferm este nevoie de 8-10 cm grosime pentru a sustine un automobil, iar pentru un sol mai afanat sun necesari 15-20 cm grosime de beton.

 

Uneltele necesare pentru turnarea placilor de beton.

  • sfoara cu creta
  • mai
  • rigla metalica mare
  • baros
  • nivela cu bula de aer
  • furtun de nivel
  • lopata
  • rigla de lemn
  • drisca

Ce ar trebui sa contina o placa de beton?

O placa de beton se toarna in trei straturi:
-Un strat de petris sau piatra sfarmata(balast) gros de circa 15-20 de cm pentru a asigura dranajul intre pamant si beton
-Un strat de beton cu granule de grosime mijlocie
-Un strat de mortar pentru a acoperi suprafata de beton( se poate vopsi sau pava dupa ce ati turnat mortarul)

Acum ca aveti uneltele necesare trebuie sa trasati pe pereti linia de reper, adica o line orizontala la 1 m deasupra nivelului final al podelei. In continuare trebuie sa excavati solul pana la adancimea de 1,30 m si dupa sa turnati petrisi astfel incat sa aiba o grosime de 15cm(balast). Introduceti patru bucati de lemn(tacheti) ajustandu-le inaltimea cu o nivela cu bula de aer si cu o rigla.
Ca sa turnati betonul trebuie sa asezati doua rigle de lemn pe tacheti iar dupa ce ati pus cele doua rigle de lemn asezati perpendicular o rigla metalica mare. Turnati betonul pe o grosime de 8-10cm incepand din partea opusa a usii. Miscati rigla metalica inainte si inapoi pentru a intinde uniform betonul pe toata suprafata.
Dupa ce ati terminat de turnat betonul trebuie lasat cateva clipe si apoi sa scoateti riglele de lemn. Trebuie sa umpleti urmele lasate de rgile. In final trebuie turnat un finisaj de mortar. Acest lucru se face la fel ca la beton cu rigle de lemn pozitionate pe podea. Trebuie sa neteziti suprafata cu o drisca si lasata la uscat cateva zile

Toate aceste materiale le gasiti la toate depozitele cu materiale de constructii Radical Grup unde consultantii nostri va pot indruma in legatura cu necesarul de produse in functie de proiectul dumneavoastra.

The medicine is known to offer better alertness which lasts longer. cialis in malaysia Also, the medication is known to enhance cognitive abilities of a consumer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.