Radical Grup

Locatii Husi

Cum se face Mestere?

Sfaturi si idei de constructie si amenajari interioare de la mesterii Radical Grup. Multe amenajari si modificari pot fi facute in casa cu succes si pe cont propriu, reducand astfel costul de manopera. In aceasta sectiune veti gasi explicatii pas-cu-pas pentru diferite proiecte in care va puteti aventura singuri sau cu prieteni – tot ca va ramane este achizitionarea materialelor necesare, iar Radical Grup va sta la dispozitie cu orice materiale si unelte – verificati in stanga lista locatiilor magazinelor si depozitelor in care ne gasiti.

Top 9 unelte pentru mesterii incepatori

Atunci când vine vorba de schimbarea unui robinet, schimbarea bateriei sau altor defecțiuni casnice, acest ghid de unelte te poate ajuta în aproape orice problemă. Dacă ești începător și nu știi de ce unelte ai nevoie în casă ta, atunci noi te vom ajuta. Iată topul nostru de unelte pentru meșterii începători sau pentru toți cei care doresc să aibe un set de unelte atunci când apare o problemă minoră în casă lor. Meșterii noștri au selectat 9 cele mai importante unelte pe care ar trebui să le ai în trusa ta din casă. Pentru a cumpără aceste  unelte la promoție, vizitați magazinul RadicalGrup.

 

 

 

 

  1. Ciocan-Cel mai bine e să alegi un ciocan ușor, în jur de 300-400g, cu mânerul de cauciuc și cu capul fix.
  2. Șurubelnițe-Ca să nu ai probleme cu infiletarea unui șurub, trebuie să ai la îndemână vreo 3-4 tipuri de șurubelnițe deoarece o singură surubelninta nu se poate potrivi la toate tipurile de șuruburi. Pentru început cel mai bine e să optați pentru șurubelnițe cu vârfuri metalice și cu lame interșanjabile pentru șuruburi cu cap crestat sau în cruce
  3. Patent-Ca să alegi un patent ușor de utilizat poți să optezi pentru un model cu mâner izolat. Cu acest model poți efectua operațiuni de strângere a diferitelor piese sau tăierea sârmelor.
  4. Cheie Reglabilă-Această cheie este o unealtă din oțel inoxidabila și se adaptează la aproape orice piuliță. Gura acestei chei este reglabilă și se poate îndepărta până la 40 de mm. Cu această unelta poți ajunge în locurile greu accesibile din casa ta.
  5. Ferăstrău-Dacă ai de gând să îți cumperi un ferăstrău optează pentru unu cu lamă universală. Această lamă este bună pentru cei începători și poți tăia diferite materiale: lemn metal etc.
  6. Cutter-Acest tip de cuțit cu lamă retractabila o să te ajute la decupări de materiale destul de variate. Cel mai important e să ai un pachet cu lame de schimb.
  7. Banda Adezivă-Cel mai important e să alegi o bandă adeziva izolatoare și să o poți folosi și la izolarea contactelor electrice.
  8. Lanterna-Foarte importantă atunci când vine o pană de curent sau atunci când trebuie să lucrezi într-un loc foarte întunecat. Sfatul nostru e să alegi un model destul de simplu pe care să îl agăți pentru a avea mâinile libere pentru lucru
  9. Mănuși și Ochelari de Protecție-Dacă ești începător sau expert tot trebuie să îți iei măsuri de protecție atunci când lucrezi la vreun proiect. Mănușile te vor feri de tăieturi sau înțepături în obiecte tăioase iar ochelarii îți vor proteja ochii de diferite pericole sau accidente.

Acestea sunt cele mai importante unelte  indispensibile unei locuințe. Te invităm să citești și ghidul de unelte pentru tâmplărie

4 Pasi pentru montarea parchetului flotant

Parchetul poate fi lipit sau flotant, fabricantii indicand in general metoda recomandata. Acest tip de montare se adreseaza parchetului subtire aplicat simplu pe pardoseala fara fixare. Acest tip de parchete au lamele imbinate si lipite intre ele. Inainte de a incepe sa montati parchetul trebuie sa demontati plintele existente. Totodata suprafata pe care se va aseza parchetul trebuie verificata si curatata iar daca gasiti adancituri ce depasesc 2mm trebuie sa le neteziti. Daca exista riscul de umeazeala puteti intinde o folie de polietilena, pentru ameliorarea izolatiei, acoperiti dupa aceea pelicula de plastic cu un material elastic.
Continue reading

Pregatirea si aplicarea tapetului pe perete.

Alegerea tapetului se face in functie de destinatia incaperii (bucatarie, camera de zi, dormitor etc.). Tapetul ofera o gama foarte larga de palete diversificate si cu multe modele la alegerea fiecaruia. Vom face acest ghid pentru cei care doresc sa imbrace peretii in tapet.
Continue reading

Etapele montarii placilor in diagonala pe pardosele.

Placarea se poate realiza drept sau in diagonala, iar noi o sa vorbim mai mult despre placarea in diagonala. In ambele cazuri veti avea nevoie sa trasati diagonale pe pardosea. Montarea incepe intodeauna dupa doua axe perfect perpendiculare. Montarea in diagonala sa poate efectua prin rotirea unui punct central. Mai intai trebuie sa efectuati o trasare pe pardosea, adica doua linii perpendiculare. Aceste linii trebuie sa imparta incaperea in patru zone egale. Dupa ce ati realizat acest lucru mai trageti doua diagonale care vor asigura sensul montarii.
Continue reading