Unelte necesare la zugravit si cum se folosesc

trafaleteVom face acest ghid pentru cei care nu stiu ce unelte ar fi necesare pentru a zugravi/vopsi un perete sau orice suprafata si cum sa le folosit. Trebuie sa tineti minte ca uneltele de zugravit trebuie sa fie perfect curatate si necesita o ingrijire deosebita dupa ce le-ati folosit. In continuare vom vorbi despre cele 9 unelte pe care orice zugrav ar trebui sa le achizitioneze.

  1. Tava pentru vopsea este un recipent cu diverse forme pentru a pastra vopseaua proaspata sau pentru a amesteca vopseaua. Trebuie sa va uitati dupa o tava care are si un gratar pe care sa deplasati rola pentru a repartiza vopseaua uniform pe toata suprafata ei.
  2. Trafalet. Trebuie sa alegeti un trafalet foarte usor cu o rola care se poate schimba usor lata de 16-18 cm. Ce trebuie evitat sunt modelele mari care vor fi foarte grele dupa ce se vor incarca cu vopsea. Totodata trebuie sa evitati si trafaletele care contin vopsea in interiorul rolei. Puteti sa adaugati un maner telescopic pentru a varui sau vopsi fara sa va aplecati.
  3. Rolele au diferite texturi in functie de suport sau vopsea (burete, blana de oaie etc.), pe ambalaj sunt trecute instructiunile de utilizare si pe ce suprafete le puteti folosi.
  4. Trafalet cu maner lung este echipat cu o rola de diametru mic (30mm) si este dotat cu un maner lung de 40 cm, este folosit pentru acesul in locuri mai dificile.
  5. Pensule rotunde. Cele mai folosite pensule si cele mai bune sunt cele cu peri de porc fixate prin ienele metalice care nu se oxideaza. Doua sau trei pensule cu un diametru diferit va permit efectuarea lucrarilor pe care le aveti. La modelele acestea nu mai este necesar sa inmuiati pensulele in apa fierbinte inainte de prima folosire.
  6. Pensulele pentru contur numite si pensule-deget se utilizeaza la vopsirea baghetelor, partilor inguste, ca de exemplu tocurile ferestrelor. Pensula trebuia incarcata cu vopsea doar pana la jumatatea perilor si trebuie sa vopsiti usor rasucind pensula.
  7. Pensule late cu peri de proc sunt folosite pentru a aplica lacul pe suprafetele pe care le doriti. Cele mai noi modele de pensule sunt din fibre din nailon sau din alte materiale sintetice.
  8. Pensule pentru decorari sunt pensule foarte late si palte, cele mai fregvente sunt cele cu latimea de la 80 la 200mm dar exista si modele mai mari si fara maner, folosite la acoperirea parchetelor cu substante de protectie. Nu trebuie sa le confundati cu periile pentru parchet deoarece perii nu au aceasi calitate ca pensulele pentru decorari.
  9. Manusi pentru vopsit sunt confectionate din blana de oaie si sunt utilizate pentru obinerea unor decoratiuni. Ea poate fi utilizata la vopsirea tevilor. Este suficient sa introduceti mana in manusa si dupa in vopsea si sa strangeti teava. Cu o pensula puteti intinde vopseaua pe manusa pentru ca toata suprafata sa fie acoperita corespunzator cu vopsea. De retinut e sa purtati o manusa din plastic sub aceasta manusa pentru vopsit.

unelte zugravit

Toate aceste produse le gasiti in magazinele noastre Radical Grup. Aici puteti gasi toate produsele necesare pentru orice proiecte de care vreti sa va apucati. Acum ca stiti ce unelte va trebuie la zugravit, poate doriti sa aflati si cum se aleg si vopselele pentru zugravire.