Montare sau schimbare usa

montare usaAceste operatiuni de montare sau inlocuire a unei usi intr-un perete interior sunt operatiuni delicate care necesita o cunostere exacata a metodelor de inlocuire. Daca aveti de gand sa instalati o usa noua ori sa schimbati una veche noi va putem ajuta cu urmatorul ghid pe care l-am pregatit pentru voi. Trebuie sa respectati doar cateva reguli de baza pentru a monta o usa fara a comite niste erori pe care nu le mai puteti iremedia.

Materiale necesare

  • Inel de cauciuc
  • Cutit de zidarie
  • Ciocan
  • Surubelnita
  • Mistrie
  • Placi de ipsos

Toate aceste materiale le gasiti la toate depozitele cu materiale de constructii Radical Grup unde consultantii nostri va pot indruma in legatura cu necesarul de produse in functie de proiectul dumneavoastra.

Montarea ansamblului usa/perete interior

montare usa interiorPe plafon si pe podea se traseaza pozitia viitorului perete. Trebuie sa trasati doua linii paralele pentru a preciza pozitia usii. Usa trebuie fixata pe locul ei inainte de a monta peretele, nu trebuie demontate canturile tocurilor deoarece sunt folosite pentru a rezista la presiunea zidariei.

Ridicati usa pe verticala si o fixsati intre podea si plafon cu ajutorul proptelelor prinse cu niste inele de cauciuc intre ele. Folositi doua sau trei suporturi de acest fel deoarece sunt suficiente pentru blocarea usii pe latime.

Acum trebuie sa plasati primul rand de placi de ipsos pe o parte si de alta a usii. Placile trebuie fixate treptat si trebuiesc suprapuse in cantul tocurilor, se face legatura utilizand carlige metalice insurubate in lemn si apoi batute in placi.

La final trebuie sa incheiati montajul ultimului rand de sub plafon. Taiati partea de sus a placilor pentru a putea usura plasarea lor. Deasupra usii placile trebuiesc decupate in unghi pentru a putea fi fixate.

Inlocuirea unei usi fara a executa lucrari de zidarie

Este posibil sa schimbati o usa fara a executa lucrari de zidarie complicate. Cadrul noii usi va fi pur si simplu intepenit in cadrul vechi, pastrat in acest scop. Se mentine cadrul vechi iar la noua usa se va reduce deschiderea cu cativa centimetri in functie de materialul ales. 4 cm la usile de lemn si 11 cm la cele din PVC. Aceasta operatiune se va lasa pe seama specialistilor care verifica starea cadrului actual. Ei va vor spune daca cadrul este sanatos si daca poate primi viitorul cadru. Uneori se pot realiza unele lucrari minore asupra zidariei dar niciodata refacerea ei completa.