Astazi va vom da niste sfaturi despre construirea unui pere despartitor din panouri sau din placi de ipsos. Puteti face si dumneavoastra acest lucru fara ajutorul unui profesionist.
Construirea unui perete despartitor din panouri se poate realiza foarte usor cu panourile cu miez din carton, deoarece nu necesita utilizarea mortarului. Totodata acesti pereti se pot gauri sau placa cu materiale izolante in caz ca doriti o izolare a peretilor. Principale unelte pe care trebuie sa le folositi pentru a monta un panou sunt pene din lemn si masina de gaurit electrica.
Materiale necesare
- sine pentru panouri
- stinghie
- suruburi fixare sine-perete/plafon si sine-panouri
- pene lemn
- fir cu plumb
- nivela cu bula de aer
- masina de gaurit
- masina de insurubat
Toate aceste materiale le gasiti la toate depozitele cu materiale de constructii Radical Grup unde consultantii nostri va pot indruma in legatura cu necesarul de produse in functie de proiectul dumneavoastra.
Pentru a construi un perete despartitor din panouri se respecta urmatorii pasi:
- Trebuie sa stabilizati pozitia peretelui cu ajutorlu unei sine fixate pe plafon si una pe podea, totodata va mai trebuie si o stinghie pe perete pentru a tine fixat panoul.
- Acum trebuie sa fixam panoul prin surubuiri de sina superioara si de stinghia de pe perete. Dupa ce ati fixat panoul trebuie sa plasam trei pene de lemn pe inaltimea panoului pe care trebuie sa le insurubati la interiorul canturilor verticale
- Montati urmatorul panou, il glisati si dupa il impingeti in cele trei pene, dupa insurubati-l in sina si in pene.
Procedati la fel cu urmatoarele panouri
Construirea unui perete despartitor din placi de ispsos se realizeaza la fel de usor. Uneltele principale de care aveti nevoie sunt: fir cu plumb, nivela cu bula de aer si masina de gaurit. Placile de ipsos se insurubeaza pe o structura de lemn sau pe una metalica conceputa in acest scop.
Pentru a construi un perete despartitor din placi de ipsos se respecta urmatorii pasi:
- In primul rand trebuie sa delimitati amplasarea peretelui trasand pozitia peretelui pe
podea, palfon si peretele de pornire. Mai trebuie fixate sinele la o distanta intre ele de circa 40-50 de cm insurubandu-le sau lipite cu adeziv pe baza de neopren - In urmatoarea etapa trebuie sa instalati scheletul metalic plasand traversalele la fiecare 60 de cm(de obicei placile au latimea de 1,20m), dupa ce le-ati plasat le insurubam in sinele de sus si de jos. Cu ajutorul firului de plub sau nivela cu bula de aer le verificam verticalitatatea.
- In continuare fixati prima fata si acolo prindeti prima placa de scheletul metalica, trebuie sa o ridicati pentru a atinge plafonul si apoi o insurubati din 30 in 30 cm de traverse. Si tot asa pentru restul placilor.
- In ultima etapa trebuie sa inchideti peretele. Trebuie sa plasati a doua fata pe partea cealalta incepand cu o jumatate de placa pentru a alterna imbinarile verticale.Un lucru important pe care nu trebuie sa il uitati este de a trece cablurile electrice si sa introduceti material izolator inainte de a inchide a doua fata.